Finansiera ett objekt

Köp-Sälj Tryggt

Logga in

Köpa

Längst ner finns detaljerad köp, betalning & leveransbeskrivning.

Så här går det till - Snabbguide.

Registrera dig

Så här gör du om du vill vara med och buda på BIKEBID:s onlineauktioner.

1. Börja med att registrera dig under Skapa inloggning.

2. Ange ditt för- och efternamn, e-postadress samt ett användarnamn. Det är endast användarnamnet som syns utåt när du lägger bud i auktioner.

3. Vi skickar dig ett e-postmeddelande där du via en länk i brevet kan bekräfta din registrering. Kolla din spam mapp eller motsvarande om inte brevet kommit fram direkt.

4. Efter du bekräftat din registrering kan du logga in.

5. Fyll i dina fullständiga kontaktuppgifter, läs och godkänn auktionsvillkoren.

6. Nu kan du delta i auktionerna.

Budgivning

Lägg ditt bud. Bekräftelse på budet kommer med e-post. Om någon lägger ett högre bud än dig kommer även ett e-postmeddelande på det.

Autobud. Ange den summa där du vill stoppa din budgivning så höjs ditt bud automatiskt upp till denna summa.

Köplossbud. Om auktionen har ett köplosspris, ange den summan i budfältet så avslutas auktionen och du blir vinnare!

OBS: Kom ihåg att alla dina bud är bindande. Om exempelvis reservationspris ej är uppnått kan säljare välja att acceptera ditt bud ändå.

Onlineauktion

Sluttid. Klockslag då auktionen avslutas. Bud som läggs från 3 minuter innan sluttid gör att auktionen förlängs 2 minuter. Läggs ytterligare ett bud inom dessa 2 minuter förlängs tiden 2 minuter till o.s.v.

Sluten budgivning. Priser och bud är dolda. Oftast förekommande vid försäljning av fabriksnya fordon.

Manuell. Säljaren utser vinnare vid intressanta bud.

Automatisk. Systemet väljer automatiskt högsta budet som vinnare. Vinnaren får bekräftelse direkt och kan betala auktionsavgiften omgående så köpprocessen går snabbare.

Läs mer under Auktionstyper nedan för mer detaljerad beskrivning.

Försäljningsobjekten

Plats för objektet. Härifrån hämtas/skickas objektet.

Testprotokoll. Utfört av BIKEBID-partner, oftast handlare/verkstad för respektive fordonstyp.

Moms. Är momsen avdragsgill anges det i objektsvisningen.

Säljare

BIKEBID-Privat. Privatpersoner. Bikebid sköter försäljningsprocessen, säljaren levererar objektet på dennes hemort.

BIKEBID-Företag. Företag som ej är anslutna som handlare. BIKEBID sköter försäljningsprocessen, företaget/säljaren levererar objektet.

Handlare. (t.e.x. MC-handlarn i Staden) Handlaren sköter försäljningsprocessen och leverans efter auktionen är slutförd.

Priser och avgifter

Utgångspris. Här börjar budgivningen.

Reservationspris. Gräns som säljaren satt som lägsta pris för försäljning.

Köplosspris. Acceptera detta och du får köpa objektet direkt. O.b.s förekommer bara på vissa auktioner.

Ca. marknadspris. Bedömt marknadspris av BIKEBID

Auktionsavgift."Köparens avgift för vinnande bud". Summan för auktionsavgiften visas i objektsvisningen för respektive objekt. OBS. Auktionsavgiften tillkommer för(endast) auktionsvinnare.

Efter vunnen auktion

1. Bekräftelse på att auktionen är vunnen kommer med e-post. Det går också att se under Auktionsmenyn/Mina bud/Mina vinnande bud.

2. Betala auktionsavgiften. Gå in under Auktionsmenyn/Mitt BIKEBID Konto/Betalningsbalans. Gå vidare till betalningsfunktionen genom att klicka på order som har en länk där det står "Väntar". Så fort betalningen nått oss blir du kontaktad för fortsättning av köpprocessen.

3. Slutbetalnig och leverans. Är säljaren BIKEBID-Privat el BIKEBID-Företag se nedan under rubriken Betalning. Är säljaren handlare så sköts detta av respektive företag. Du blir kontaktad av handlaren.

BIKEBID.SE

Så här går det till - Detaljerad beskrivning.

Auktionstyper

Budgivningen på våra auktioner är i de flesta fall öppna, dvs. budgivningen sker helt synligt för alla. Budgivningen kan även vara sluten, då sker budgivningen anonymt och det aktuella högsta budet syns ej. Denna auktionstyp används i de flesta fall av handlare på fabriksnya fordon. Vid en sluten budgivning är det bra att hålla koll på sin e-post för att hålla sig informerad om man blir utbudad eller inte.

1.Standard. Auktionen avslutas vid sluttiden. En vinnare utses automatiskt om reservationspriset uppnåtts.

2.Manuell. Vinnare kan utses av säljare när som helst om intressant bud lagts.

 

3.Standard-Sluten. Auktionen avslutas vid sluttiden. En vinnare utses automatiskt om reservationspriset uppnåtts. Sluten budgivning, utgångspris och bud dolda.

4.Manuell-Sluten. Vinnare kan utses av säljare när som helst om intressant bud lagts. Sluten budgivning, utgångspris och bud dolda.

 

Det finns också en köplosspris-funktion som säljaren kan välja. Det står ett köplosspris på objektsvisningen. Accepterar du som köpare detta pris skriver du in den summan i budfältet och då har du vunnit auktionen genom att du bjudit det köplosspris som säljaren angivit och därmed köper du loss objektet omgående. Köp Loss-funktionen gäller vid samtliga ovan auktionstyper.

 

Auktionsobjekt

Våra objekt kan säljas av privatpersoner, MC/Snöskoterhandlare samt andra företag. Vilken kategori av säljare det är framgår vid objektsvisningen. Om momsen är avdragsgill framgår det i objektsbeskrivningen. Om objektet säljs av en MC/Snöskoterhandlare används endast BIKEBID:s auktionsfunktion och hela sälj- och leverans förfarandet sköts helt av handlaren själv efter avslutad auktion. All kontakt gällande objektet sker via handlaren.

Är säljaren privat eller om det är företag som inte är anslutna som handlare sker köpet via BIKEBID.

På vilken ort objektet befinner sig i framgår i objektsvisningen.

Att kunna erbjuda ett tryggt och säkert köp genom BIKEBID är grundläggande i vår verksamhetsidé.

Läs mer här: Köp tryggt genom oss

Budgivning

Det kostar inget att lägga ett bud på våra auktioner. När du är inloggad skriver du in valfritt bud på respektive auktion. Den minsta höjningen som kan läggas från föregående bud är 500 sek.

Autobud

Autobud innebär att du registrerar det maxbelopp du kan tänka dig betala på en auktion. Därefter följer budgivningen automatiskt och din budgivning stannar vid ditt registrerade maxbelopp. Det innebär att du inte behöver bevaka auktionen lika aktivt om du valt att lägga ett autobud.

Sluttid

Varje auktion har en sluttid. Man kan lägga bud ända fram till sluttiden, och om ett bud läggs inom 3 minuter före sluttiden förlängs auktionen med 2 minuter. Om ytterligare bud läggs under förlängningstiden så förlängs tiden ytterligare 2 minuter osv. När inga nya bud läggs under denna tidsrymd avslutas auktionen.

Du har högsta bud

Om du har det högsta budet när auktionen avslutas har du vunnit budgivningen. De flesta av våra auktioner har ett så kallat reservationspris. Det är det pris som säljaren har som minimipris för att sälja objektet. Har reservationspriset uppnåtts har du vunnit auktionen och du har rättigheten att köpa objektet. En bekräftelse på att du vunnit auktionen och att reservationspriset uppnåtts kommer att skickas via E-post. Har inte reservationspriset uppnåtts har den vinnande budgivaren inte rätten att köpa objektet.

Observera, manuella auktioner har inget reservationspris eftersom att vinnare väljs manuellt av säljaren.

Alla budgivare är bundna vid sitt bud även om reservationspriset ej uppnåtts vid auktionens slut. I vissa fall kan BIKEBID kontakta vinnaren av budgivningen för en prisförhandling eller för en accepterande av det bud som är givet

 

Betalning

Auktionsavgiften betalas direkt efter auktionen avslutas av köparen genom utcheckningsfunktionen. Handpenningen är 10 % av köpesumman dock minst 4.000 sek som ska betalas inom 3 arbetsdagar. Resterande köpesumma ska betalas före leverans. Slutbetalningen ska vara gjort senast 7 dagar efter det att auktionen avslutats.

När du ska hämta ditt inropade auktionsobjekt

När avgifter och handpenningen är betald får säljare och köpare kontaktuppgifter till varandra.

Säljare och köpare kommer då överens om tid och plats för avhämtning/leveransen som bör ske senast 7 dagar efter det att auktionen avslutats. I detta skede ska köparen ha slutbetalt hela summan till BIKEBID. Både köpare och säljare har fått köpekontrakt och leveransgodkännande E-postade till sig.

Dessa dokument tas med vid leveranstillfället.

Köparen godkänner att objektet stämmer överens med objektsbeskrivningen och skriver under leveransgodkännandet.

Därefter genomgås legitimationskontroll, köpare och säljare undertecknar köpekontrakten och behåller var sin kopia.

Köparen tar med sig sitt inköpta auktionsobjekt.BIKEBID.SE