Säljformular

Köp-Sälj Tryggt

Logga in

Sälja

Vill du sälja din MC, snöskoter eller ATV snabbt och enkelt!

Gör så här ­ snabbguide

1. Fyll i säljformuläret. Eller kontakta oss direkt på telnr: 0903484460.

2. Efter att vi mottagit formuläret hör vi av oss och meddelar om vi kan gå vidare och anta auktionsuppdraget. Om vi kan anta uppdraget följer en process med avtalsskrivning, resonemang om prissättning, försäljningsprovision m.m.

3. Vi samordnar en tid hos närmaste samarbetspartner som kan genomföra Bikebid ­testet och ta bilder av ditt fordon. Du åker till denne och tar sedan med dig ditt fordon hem och Bikebid tar över försäljningen härifrån.

4. När sedan testet och bilderna nått oss lägger vi ut ditt objekt på bikebid.se. Objektet får också en enskild annons på Blocket som länkas till auktionen.

Detta händer när auktionen är färdig

1. Du blir meddelad via epost hur auktionen har gått. Om reservationspriset uppnåddes är objektet sålt. Om det inte uppnåddes resonerar vi prissättningen och eventuell fortsättning utifrån de bud som kommit in.

2. Blir det försäljning inväntar vi att köparen ska betala avgifter, eventuellt handpenning eller slutbetalning av objektet till vårt klientmedelskonto.

3. När köpesumman är betalt bestämmer du och köparen tid och plats för leverans. Köparen är skyldig att hämta objektet på den ort som är angivet i objektsbeskrivningen.

4. När det är dags för leverans har både du som säljare och köparen fått leveransgodkännande och köpekontrakt e-­postade till er. Dessa dokument skrivs ut och tas med av er bägge som ska godkännas och undertecknas av er.

5. Köparen tar med sig sin nyinköpta pärla hem:) Du som säljare gör ägarbyte till den nya ägaren eller till Bikebid om objektet har finansierats. Ägarbyten görs enkelt med den gula delen i registreringsbeviset eller med transportstyrelsens app.  Länk finns längst ner i den detaljerade beskrivningen på denna sida.

Läs även Regler/Villkor

Nedan följer en mer detaljerad beskrivning av att sälja genom Bikebid.

Snabb och trygg försäljning genom Bikebid

av säljaren till samarbetspartnern som utfört tjänsten.

Bikebid kan sköta försäljningen av din motorcykel, snöskoter el atv. Vi tar uppdrag både från privatpersoner samt företag. Ett grundkrav för att vi ska anta ett uppdrag är att uppskattat marknadspris ej får understiga 30.000 sek Bedömningen av uppskattat marknadspris görs av Bikebid. Fördelarna med Bikebid:s onlineauktion är bl.a att marknaden (tillgång och efterfrågan) bestämmer priset. Säljaren kan känna en trygghet i att priset inte blir lägre än det reservationspris som säljaren och Bikebid kommit överens om, priset kan bara bli högre. Vår ambition är att affären ska gå snabbt, det inte ska ta mer än 2 veckor från det att den första kontakten tas tills dess att objektet är sålt. Säljaren slipper ta bilder, lägga ut annonsen, vara kontaktbar, svara på frågor och ansvara för påfrestande prisförhandlingar med köparen.

 

Bikebid:s smidiga upplägg

Bikebid ombesörjer hela processen såsom fotografering, objektsbeskrivning, annonsering, att ta betalt mm. Det enda du som säljare behöver göra är att kontakta oss, boka tid hos någon av våra samarbetspartners som då utför en kontroll av objektet, tar bilder efter en mall från olika vinklar, beskriver dess skick och sammanställer det i den objektsbeskrivning som kommer att finnas här på Bikebid:s auktionssajt. Därefter lägger Bikebid objektet på bikebid.se. Sedan är det bara för dig som säljare invänta att buden ska komma in på ditt objekt. O.b.s. om säljaren känner sig otrygg med ordinarie process med betalning så kan slutbetalningen ske vid leverans med hjälp av Swish!

Våra samarbetespartners

Bikebid:s samarbetspartners är oftast en MC/Snöskoterhandlare eller en verkstad med inriktning mot MC/Snöskoter/ATV.

Marknadsföring via Blocket och andra lämpliga medier

Alla objekt har en enskild annons på Blocket. Bikebid marknadsför sig även i andra medier. Detta ingår i Bikebid:s säljuppdrag.

När objektet är sålt

När objektet är sålt så kommer du och köparen överens om en tid & plats där leveransen ska ske. Om ordinarie betalningsförfarande används så har i detta skede köparen betalat in köpesumman till Bikebid:s klientmedelskonto. Både du och köparen har fått köpekontrakt & leveransgodkännande e-postade till er. Dessa dokument har ni med er vid leverans tillfället. Vid leveranstillfället godkänner köparen att objektet stämmer överens med objektsbeskrivningen och skriver under leveransgodkännandet. Först genomförs legitimationskontrollen, därefter undertecknar köpare och säljare båda köpekontraktet. Köparen tar med sig sitt inköpta fordon. Du skickar tillbaka de undertecknade dokumenten till oss förslagsvis via e-post. Bikebid betalar ut köpesumman minus Bikebid:s provision samma eller nästkommande bankdag. Hur stor provisionen är meddelas vid avtalsskrivning processen. Det är säljarens ansvar registrera ägarbytet hos transportstyrelsen.

Bikebid kan rekommendera ett enkelt sätt att gör det via Transportstyrelsens webbsida, länk Här!

Säljaren kan även använda den ifyllda och undertecknade gula ägarbytesdelen av registreringsbeviset som skickas med vanligt porto via post.

 

Övrig info:

MC/Snöskoterhandlare som vill ingå ett avtal med oss kan kontakta oss via telefon eller E-post. Tel 090-3484460 E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.